Onze school

Wij geloven dat God ons leven leidt en dat Hij ons de weg wijst. Als team willen we de kinderen graag helpen om vertrouwd te raken met Gods weg. Dit doen wij door hen vanuit de Bijbel te laten zien dat het goed is om Gods weg te gaan en door in ons leven een voorbeeld voor de kinderen te zijn. Wij willen Christus uitstralen. Zo zijn wij met elkaar elke dag met God op weg.

Wij gebruiken hiervoor als leidraad de verzen 4 en 5 uit psalm 25 :
“Maak mij, Heer, met uw wegen vertrouwd,
leer mij uw paden te gaan.
Wijs mij de weg van uw waarheid en onderricht mij,
want u bent de God, die mij redt,
op u blijf ik hopen, elke dag weer.”

Ook in het logo van de school komt dit duidelijk naar voren:
een kompas met daarin als kompasnaald een kruis.
Ons motto is: elke dag met God op weg
Vanwege de identiteit van de school komen uit heel Rotterdam en omstreken (Barendrecht, Rhoon) leerlingen naar onze school. Ouders hebben vanuit hun eigen overtuiging een bewuste keuze gemaakt voor ons christelijk en bijbelgetrouw onderwijs.
Het Kompas heeft ongeveer 270 leerlingen, verdeeld over 11 groepen. Naast leerkrachten hebben we ook 4 onderwijsassistentes die ondersteunende taken verrichten of leerlingen individuele hulp geven.

Onderwijsaanpak
Enkele kenmerken van ons onderwijs, op hoofdlijnen:
– Doorgaande lijn in Bijbelonderwijs voor gr 1-8 met de methode Levend Water
– Christelijke methode voor seksuele opvoeding Wonderlijk Gemaakt
– In de onderbouw, groep 1/2, wordt ontwikkelingsgericht gewerkt, vanuit betekenisvolle thema’s.
– In groep 4-8 wordt gebruik gemaakt van tablets (Snappet) voor de vakken rekenen, taal en spelling.
– Engels in de groepen 1-8
– Gericht aanbod voor meer- en hoogbegaafde kinderen. Voor de hoogbegaafde kinderen is er tevens een plusgroep die begeleid wordt door een externe deskundige
– Steeds meer thematisch werken in groep 3-8 rond de zaakvakken
– Implementatie leerlijn Leren leren: zelfstandig werken, taakaanpak, uitgestelde aandacht, samen werken, zelfreflectie.
– Kanjertraining voor het leren omgaan met elkaar en het creëren/behouden van een fijn schoolklimaat